Τι είναι η ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία, όπως και η συμβουλευτική, βασίζεται στην δημιουργία μιας ισότιμης θεραπευτικής σχέσης ανάμεσα σε θεραπευτή και θεραπευόμενο. Σε αντίθεση όμως με την συμβουλευτική, η ψυχοθεραπεία μπορεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και περιλαμβάνει μια πιο εκ βαθέων εξερεύνηση των παραγόντων που προκαλούν στο άτομο χρόνια ανησυχία.

Με άλλα λόγια, η ψυχοθεραπεία δεν περιορίζεται μόνο στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων αλλά επιτρέπει την διερεύνηση διαφορετικών παραγόντων που πιθανά να έχουν συμβάλλει στην διαμόρφωση συγκεκριμένων δυσπροσαρμοστικών συμπεριφορών.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει μια δέσμευση από τη μεριά του θεραπευτή αλλά και του θεραπευόμενου ώστε μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης το άτομο να έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τα θέματα που τον απασχολούν και να μάθει πως να αντιμετωπίζει συμπτώματα που πιθανώς περιορίζουν την λειτουργικότητά του. Με άλλα λόγια, υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ικανότητα και το δικαίωμα του πελάτη να κάνει τις δικές του επιλογές.

Αυτό που η ψυχοθεραπεία προσφέρει είναι να βοηθήσει τον πελάτη να αναγνωρίσει τα εμπόδια που τον αποτρέπουν από το να ανακαλύψει ποια επιλογή θα τον ικανοποιούσε περισσότερο.

Αθηνά Μάρκου - Ψυχοθεραπεία
Αυτό που η ψυχοθεραπεία προσφέρει είναι να βοηθήσει τον πελάτη να αναγνωρίσει τα εμπόδια που τον αποτρέπουν από το να ανακαλύψει ποια επιλογή θα τον ικανοποιούσε περισσότερο.
Στόχοι & Αξίες
  1. Η εγκαθίδρυση της εμπιστοσύνης ανάμεσά μας είναι το παν

  2. Μέρος της δουλειάς μου είναι να σε βοηθήσω να δεις τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία

  3. Ακόμα και αν “υποτροπιάσεις” σε παλιές μορφές συμπεριφοράς, δεν είμαι εδώ για να σε κρίνω

  4. Επιθυμώ και εγώ να έχεις τη ζωή που εσύ επιθυμείς

  5. Η ψυχοθεραπεία δεν είναι πάντα εύκολη αλλά είναι ένα από τα πιο σημαντικά δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου